lørdag 11. juni 2011

Norges Fineste plass .. Skafferiet på Hovinsholm


HVIS du aldri har tatt deg tid til å utforske de brede bygdene rundt Mjøsa, så er det absolutt på tide du gjør det! Det er masse å se og gjøre, og det er mange muligheter til å finne roen og få noe godt å spise i vakre omgivelser.

SKAFFERIET ligger ytterst på Helgøya, som faktisk er Norges største innlandsøy og som ligger midt i Mjøsa.
Når man kommer så langt som til Brumunddal, tar man av til Nes og følger vegen til Tingnes og deretter over brua til Helgøya. Når du først er på "Øya" er det ingen sak å finne fram til Skafferiet, som ligger i tilknytning til gården Hovinsholm. Hovinsholm er en gammel tradisjonsrik gård med røtter helt tilbake til sagatiden. Det har bl.a stått både kirke og kloster der og allerede før Norge ble samlet til ett rike ble det bygget fylkeshov for Hedmark på Hovinsholm.


Skafferiet på Hovinsholm er en sesongåpen café og landlivsbutikk beliggende i nydelige omgivelser på Hovinsholm gård på sydspissen av Helgøya.

Her får du raus hjemmebakst laget av sesongens råvarer fra egen gård eller omegn, nytraktet kaffe og god forfriskende drikke. Hva med å sitte under epletrærne med utsikt over Mjøsa mens du nyter stillheten og en nylaget kake? -kanskje etter en sykkeltur i den fantastiske naturen på Helgøya? På kalde dager kan man sitte inne i glassverandaen.

På Skafferiet finner du ro, tradisjoner og nostalgi i harmoniske omgivelser.

Ting og Tang
I butikken selger vi matprodukter fra nærområdet, hageutstyr, interiørartikler, møbler, lintøy, klær, sko og barneartikler -alt i landlig, sjarmerende og gammeldags stil. Noe er egenprodusert eller hentet inn fra nærmiljøet, annet er kjøpt fra ulike leverandører i Skandinavia. Mange av produktene er økologisk/organisk produsert.

De gode smaker
I caféen blir det servert bakst ut fra sesong og hva jeg har lyst til å servere den aktuelle dagen. Det er også god nytraktet kaffe, økologisk te, hjemmelaget saft og andre forfriskende drikker. Baksten er for det meste søt, men vi har også et mindre søtt alternativ hver dag. Det meste er laget med råvarer fra gården eller nærområdet -Og hjemmelaget. Porsjonene er store og rause.

Det starter når du går inn det hvite stakitt gjerdet utenfor området..
Da føler du atmosfæren med engang..
Nå har det seg sånn at jeg ikke var inne i butikken..for jeg var på jobb..å skulle bare levere varer der..
å det var stengt.. så all infoen her er funnet på nettet..bilder o.l..


Men en ting er sikkert... Jeg skal tilbake!! SNART!!!
Å for ikke å snakke om eieren Charlotte... for ei koselig jente jeg møtte i døra!


Åpningstider i sommer
Frem til St. Hans har vi følgende åpningstider: torsdag, fredag, lørdag: 11-16, søndag 12-16.
Pinsehelgen har vi åpent også mandag 13. juni 12 - 16.
Fra onsdag 29. juni og ut fellesferien har vi i tillegg åpent hver onsdag 11-16.
Den første uken i juli (4.-10. juli) har vi åpent hver dag 11(12)-16.


Skafferiet har egen HJEMMESIDE
og egen NETTBUTIKK

Ingen kommentarer: